fredag 11 december 2009

Så väl ankommen till Göteborg där svågern Tomas och hans fru Rose-Marie väntade. först en liten promenad på stan för att leta rätt på matställe. Vi åt på Andrum en kanon bra ställe med vegitarisk buffé. En ny liten promenad för att fixa buss/spårvagnskort mm. Påväg ditt går vi förbi NK där vi blir stående länge, de hade skyltat med ett mycket fint jullandskap med figurer som rörde sig. Vi tar en extra promenad och går förbi saluhallen där vi väljer att gå in. Det luktar så fantastiskt och allt är så fint upplagt. Utanför är Niklas tvungen att prova en av de fina bänkarna med en liten provsitning. Allt är spännande för lilla Niklas. Sen var det dags för spårvagnsfärd ut till Liseberg där Niklas fick krama Lisebergskaninen vid entren. Väl inne på Liseberg möter vi Nickie, Fransesca och Zache. Tillsammans med Zache får Niklas åka sin första karusell. En som man trampar för att den ska gå upp och ner. Sen blir det dags att träffa tomten. Niklas skriver önskelista och står i kö. Sen blir det ett långt allvarsamt samtal med tomten och en stor kram. Vi tittar också på renar och köper glögg. Inte minst tittar vi på den fina belysningen och övriga smyckningen av Liseberg. Vi dricker varm choklad och Niklas får en stor kanelbulle. Den är så stor att den skulle räckt till allihop, men eftersom jag fullständigt förstår känslan av att själv äta av denna bulle låter jag honom göra precis som han vill. Tillsist en tur i Tomtarnas värld, Ros-marie har redan varit gullig att åka hem för att förbereda mat och handling. Tomtarnas värld är jättefin, mycket finare än Köpenhamn. Och Niklas njuter i fulla drag. Efter detta får vi ta oss hem till Tomas och Ros-Marie. Först förbi stationen och hämta väskorna. Hos Ros-Marie och Tomas blir vi bjudna på fantastiska honungsrostade rotsaker i ugn och biffar. Efter det är det en mycket trött Niklas som somnar på soffan. Ni får ursäkta de extremt dåliga bilderna men så blir det när det är mörkt ute och man glömt den riktiga kameran.
Ett mycket stort tack till Tomas,Ros-Marie, Nickie, Zache och Fransesca för att ni var med och gjorde vår dag riktigt trevlig.

Nu sitter vi på tåget

En mycket orolig Niklas, en inte alls orolig Anna och en mycket trött mamma har just lämnat Kalmar. Tyvärr är både USB-sladden till telefonen och batteriet till vanliga kameran glömt så bilderna får komma senare. Hoppas ni har en bra dag, vi har bestämt oss för att ha en alldeles underbar dag.