onsdag 16 september 2009

Middag i rätt tid


Det ser ut att lösa sig med våra underliga tider. Äntligen har vi hunnit med både lunch och middag i rätt tid.
Idag blev det kryddiga färsbiffar med blomkålsmos, tomatsallad, grönsallad och en god hemgjord aioli. Färsbiffarna bestod av nötfärs med krossad torkad chili, tabasco, lite ägg, salt och svartpeppar. Maten var fantastiskt god.
I morgon ska nog Sofia och jag ut i skogen och se om vi hittar någon svamp, eller om det bara blir en lång promenad.

Lunch


Bratwurst med surkål, stark ajvar relish och en klick creme fraiche. Jag vet inte om ajvar relish är ok ur ett GI-perspektiv, men det är gott.
Idag har jag varit ute i solen större delen av dagen och oljat staket. Vilken tid det tar. Speciellt som stora delar av staketet (som inte vi satt upp) är nedgrävt under asfalts och jordnivå och måste grävas upp innan det kan oljas.
Det är ett bra tag kvar innan jag är klar. Sen ska allt vitt målas. Hoppas det vackra vädret består ett tag till.

Frukost





















Idag blev det som alltid ägg, jag försökte mig även på en tallrik yoghurt med min goda müssli. Tyvärr verkar det dock som min avsmak för yoghurt återkommit. När jag var yngre tyckte jag jätteilla om yoghurt men under en graviditet kom jag på att det var rätt gott. I morse tyckte jag att den bara smaka sur och gammal. Jag var tvungen att kolla datumet, men det var ett nyöppnat paket som hade evigheter till bästföredatummet. Det är lika bra att acceptera att jag nog inte gillar det längre.
Jag måste försöka hitta på något annat än ägg till frukost, de blir tråkiga i längden. Vi får väl se vad jag hittar på.