söndag 3 januari 2010

Nyskapande i köket - GI-lasagne

Jag tycker att det är svårare med GI-maten på vintern än vår och sommar. Jag är sugen på mättande varma kryddiga rätter vilket jag tycker är svårt att hitta på. Idag var dock jag och Anna på skapande humör och bestämde oss för att göra GI-lasagne. Först gjorde Anna köttfärssåsen, med mycket köttfärs, vitlök, tabasco, lök, tamarisoya och krossad tomat. Jag stekte tunna skivor av aubergine och kokade upp grädde som jag blandade med god lagrad greve och parmesan. Sen var det bara att varva allt ihop och stoppa in i ugnen. Det blev fantastiskt gott med en frisk sallad och vatten till. Det här kommer bli en rätt som lagas många gånger i framtiden.

Frysen är bra att ha..

En fantastiskt god lunch bestående av rester från frysen. Kycklingfilé med fetaost och oliver som jag åt med en god sallad och marinerade kidneybönor. Ja, för alla som undrar, jag vvet att kidneybönorna inte är helt ok men de är goda och jag tror inte det är så där jättefarligt. Det förståss om man bortser från vad jag gjorde. Jag råkade se fel på en kidneyböna och en oliv och bet av en stor bit av en tand. Det kommer bli dyrt är jag rädd.
Nu ska lilla Anna ut i kylan och fylla kylskåpet med lite gi-ingredienser som grädde, ägg och eko-youghurt. Hoppas hon inte förfryser i kylan.

Söndagsfrukost med familjen

Bacon, stekt ägg, stekta champinjoner och tomat, lite groddar och god vinäger. Mums vilken frukost och i trevligt sällskap med familjen.