lördag 5 september 2009

Fläskkotlett med gorgonzolasås


Idag skulle vi äta en benfrikotlettrad. Tyvärr har vi haft lite torka på inspirationen så våra senaste middagar med kotlett har blivit tråkiga. Därför tar vi en titt i kokböckerna och hittar ett fantastiskt recept. Stekt fläskkotlett med en sås av steksky, creme fraiche och gogonzola garnerat med valnötter och paprika. Det var jättegott. Familjen åt pasta till och jag en sallad och marinerade tomater.
Till kvällen åt vi lite räkor istället för lördagsgodis. Godare och nyttigare.

Frukost med hela familjen


Idag var vi 7 personer vid frukostbordet. Det var så sent så vi bestämde oss för att kalla det brunch, klockan var nästan 12 när vi åt.
Vi förstärkte frukosten lite med kokt ägg till alla. Jag åt 2 kokta ägg, yoghurt och min hemma gjorda mûsli. Det blev jättegott.

Rapport från fredagen


Ännu en dag som tillbringades mest i soffan och sängen. Även om det känns som ajg är på bättringsvägen rinner näsan och ögonen i kapp och en kuslig trötthet om man försöker komma upp och göra något.
Jag fick en bra frukost serverad av Peter och Anna, stekt tomat, äggröra och bacon. De är så snälla mina ungar. Senare på dagen lagade Anna och Markus middag, kycklingfilé i ugn med fetaost och oliver. Jag åt det med en stor sallad och familjen åt även kokt ris.