torsdag 10 december 2009

Lucia den 10 december

Idag är det bullbak och Lucia. Ja, det känns lite underligt när det är den tionde och inte den trettonde, men så får det vara. Vi firar nog lite mer på söndag. Först sovmorgon, jag är ju faktiskt ledig. Sen startade jag med bullbak. Det blev för tråkigt att vara ensam med grabbarna så jag bad Linda komma. Cornelia, Alva och Linda fick vara sällskapsdamer medan jag bakade. Det blev en sats lussebullar till oss och en till Anna. Efter bullbaket lagade vi middag. Spagetti och en röra på falukorv, savoykål och youghurt, det blev riktigt gott. Sen var det bråttom till Niklas Luciafirande på skolan. Vi fick tack och lov låna bil. Han var så duktig, gick fint, sjöng bra och stod alldeles still utan att leka med stjärnan vilket hans elaka mamma befarat. Nu är det dags att packa inför morgon dagen då vi åker till Göteborg för att träffa goda vänner och släktingar och se lite på Lisebergs julmarknad. Det ska bli så roligt. Bara Anna jag och Niklas åker i morgon kl 8 med tåget. Vi ska inte komma hem förrän på lördag kväll.

Bara en alldeles vanlig dag

Idag var det tänkt att jag skulle ge min Anna frukost på sängen för det är hennes namnsdag, men försov mig förståss. Så jag skyndar mig, dukar fint och gör frukost vid matbordet istället. Jag kokar gröt och ställer fram äppelmos och mjölk. Glad som en lärka sätter Anna in.... -Mamma kan du lukta på det här? Fy så illa det kan gå. Mjölken var sur och äppelmosen jäst. Hur mycket otur kan man ha. Datumet hade inte gått ut på mjölken och äppelmoset kom från frysen. det fick bli pepparkakor och saft till frukost, och ett extra äpple med till skolan.
Arbeter som vanligt och hem vid 22. Satt länge och lekte vid datorn och såg lite på tv:n innan jag sent om sider kom på att jag måste fixa Niklas stjärngosseskjorta. Jag ska lägga mig nu och kommer somna ovaggad, klockan är 3 på natten.