onsdag 19 augusti 2009

Jag är inte hungrig

Jag borde ätit något när jag kom hem från kalaset hos min svägerska, men jag är inte hungrig. Klockan har nästan hunnit bli tio på kvällen och jag är fortfarande inte hungrig. jag har bara ätit frukost och lunch idag och druckit vatten. Konstigt, ena dagen är jag hungrig från det att jag vaknar till det att jag går och lägger mig och idag kan jag lika gärna vara utan.

Det här var kläderna jag har burit idag. Tröjan är en favorit som jag fått av svägerskan jag grattulerade. Hon är så bra att ha med sig när man köper kläder, hon har känsla för vad jag passar i och hittar alltid något till mig, även när det är till henne vid letar kläder.

Jag kunde låta bli.

Idag skulle jag och min dotter försöka baka kakor till svägerskan som fyllde år. Vaniljkrämsfyllda havreflarn, de såg så goda ut på bilden. Naturligtvis blir det inte riktigt som på bilden, speciellt inte då vi försökte använda glutefritt mjölmix istället för vanligt vetemjöl. Men det blev ändå rätt bra.
Vanilj krämen blev bäst, riktig gammaldags vaniljkräm. Gjord på äkta grädde, redd med äggula och med äkta vanilj. O va jag länktade att slicka i mig hela fyllningen, men jag lät bli. Visst känner ni igen er, i alla fall några av er. När man står där med bunken i hand med detta väldoftande och som ni vet ljuvligt smakande, men ska inte smaka. Inser ni hur mycket kolhydrater en enda tesked innehåller.
Ja, nu tänker jag klappa mig lite på ryggen för jag känner mig lite dugtig som inte smakade en enda kaka och inte en enda tesked av fyllningen.

Vad finns i kylskåpet?


Kylskåpet är nu nästan tomt. I morgon måste vi handla. Idag fick dock lunchen bestå i vad kylen kunde erbjuda. Det blev stekta starka korvar, keso, färsk spenat och små fina coctailtomater.
Vi ska på kalas senare idag¨så jag vill gärna vara mätt när jag kommer dit så jag inte lockas att äta något jag inte borde.

Bjuden på frukost av dotter...

Idag fick jag ligga kvar i sängen och läsa tills min dotter ropade att frukosten var klar. Tänk vilken tur jag har.
Knaperstekt bacon, äggröra och färskspenat och paprika.
Visst ser det gott ut. Tack Anna!