söndag 3 januari 2010

Nyskapande i köket - GI-lasagne

Jag tycker att det är svårare med GI-maten på vintern än vår och sommar. Jag är sugen på mättande varma kryddiga rätter vilket jag tycker är svårt att hitta på. Idag var dock jag och Anna på skapande humör och bestämde oss för att göra GI-lasagne. Först gjorde Anna köttfärssåsen, med mycket köttfärs, vitlök, tabasco, lök, tamarisoya och krossad tomat. Jag stekte tunna skivor av aubergine och kokade upp grädde som jag blandade med god lagrad greve och parmesan. Sen var det bara att varva allt ihop och stoppa in i ugnen. Det blev fantastiskt gott med en frisk sallad och vatten till. Det här kommer bli en rätt som lagas många gånger i framtiden.

1 kommentar:

  1. Mmm vad gott, en blandning av lasagne och moussaka. Mums. Hoppas vi ses snart. KRAM Cissi

    SvaraRadera